schilderijen verkopen veilen meer informatie

Kunstveilingen en veilinghuizen informatie

Schilderijen schilderij verkopen,  waarde inschatting van schilderij, hoeveel is mijn schilderij waard, kunst veilen, waar wordt geveild

Kunstveilingen en veilinghuizen informatie

Kunstveilingen. Heeft u ook altijd al eens wat willen kopen op een kunstveiling? Als je wilt deelnemen aan een kunstveiling is wat ervaring gewenst. Hier volgen enkele tips waar u zeker rekening mee kunt houden en uw voordeel mee kunt doen. Tegenwoordig kan je ook online bieden op diverse websites van kunstveilingen of zelfs via veilingsites als e-bay of VeilingSplaats.nl.
Wil je wat gaan kopen op een kunst veiling dan is een goede voorbereiding aan te raden.
Het is belangrijk dat u voldoende tijd neemt om de staat van het goed te controleren en de beschrijving goed te lezen; mocht dit niet duidelijk zijn vraag dan om uitleg. Ga altijd na of de beschrijving wel klopt met wat in de titel, tekst, catalogus staat of met de foto klopt. Er zijn genoeg voorbeelden van kopers die uiteindelijk met namaak opgescheept zitten en dachten over een origineel stuk te beschikken. Als u een stuk uiteindelijk gekocht heeft, wordt het uw verantwoordelijkheid en kunt u geen verhaal meer halen. Bovendien kunnen de mensen die de beschrijvingen van de veilingstukken maken, ook fouten maken.
Wilt u mee bieden bij een veilinghuis plaats uzelf achteraan in de zaal. Achteraan hebt u een beter zicht op de zaal en bieders, zo kunt u alles goed in het oog houden. U hebt ook een veel beter zicht op de interacties tussen veilingmeester en bieders. Wacht uw kans af en betaal niet te veel. Als er geen of niet snel een bod komt, is het het beste om zelf ook even te wachten met bieden. De prijs gaat automatisch zakken en bij weinig interesse kan het stuk dan lager uitkomen als waar de veiling meester het voor inzet. Breng dan gewoon later een bod uit. Het is in ieder geval altijd aan te raden om te bieden wanneer de zaal wat stilvalt, anders bied u te snel! Dan is uw bod vaak toch overbodig en wordt de prijs alleen maar opgedreven en maakt u het kunstwerk alleen maar duurder. Uiteindelijk telt alleen het laatste bod! Bij de afslag van de veilingmeester.
Ook gebeurt het dat er stukken door de veilingmeester ingehouden worden, omdat het bod niet voldoet aan de eisen van de verkoper of als er gewoon weg geen interesse is.
Hier zijn vaak ook nog wel interessante zaken te doen, als je onderling een prijs kan afspreken. Zo geheten “After sales”. Vaak staat er in de catalogustekst of op de website een dergelijke tekst:

  

(Advertentie)

Aftersales

(U heeft eveneens de mogelijkheid de After sales te raadplegen, uiteraard na de veiling, om een bod uit te brengen op sommige onverkochte kavels/lots, tot veertien dagen na de veiling en dit tegen dezelfde voorwaarden als op de veiling). De meeste veilingen hebben ook een gids voor kopers en verkopers, bijvoorbeeld geheten "Kopen op de veiling". Het is raadzaam vooraf uw budget te bepalen. Houdt u ook aan het budget die u vooraf bepaald heeft en laat u niet meeslepen. Hou ook rekening met bepaalde kosten (opgeld) die samenhangen met een aankoop. Zorg er voor dat u deze zaken van te voren goed heeft uit gezocht, deze zijn bij elke veiling vaak net weer iets anders. Die kosten komen ongeveer overeen met +25 % van de geboden prijs die u boven op het geboden bedrag betaalt.
Het is raadzaam iemand met ervaring mee te nemen of u ter plaatse te laten informeren.

(advertentie)

 

Algemeen
 
Schilderijen
 
Kunstlinks
 
Kunstkoop - kunstverkoop
 
Kunstschilders